Mitjà de comunicació: RTVE Catalunya

Data: 22/11/2020

Secció/Pàgina: L’Informatiu

Entrevistador/a: Joana Sendra

Rtve Catalunya

Transcripció

RTVE: Torrons, neules i embotits selectes. Les empreses de lots de Nadal s’han hagut de reinventar per la crisi del covid-19. A l’empresa de la Isabel han notat molt la crisi dels petits empresaris i facturaran un 40% menys.

Isabel Hernández – Llobet: La veritat és que està anant fluixet, perquè hi ha moltes empreses petites que realment s’han quedat pel camí. O parles amb ells i et diuen <<És que aquest any no tinc ni treballadors>>.

RTVE: El perfil del client ha anat variant. Algunes empreses substitueixen el dinar de Nadal per un regal.

IH: En comptes de fer el sopar, que no saben si el podran fer, han agafat un regal. Un lot o una panera per substituir.

RTVE: En aquesta altra empresa calculaven perdre el 30% de la facturació anual, però amb els vermuts digitals de les empreses, han trobat un nou espai de mercat.

Montse Codina – Harcogourmet: Ens estem trobant que ens estan demanant <<Ostres, ens podeu enviar un pack amb una petita ampolla de cava i una mica d’embotits per poder fer un sopar, una trobada virtual?>>

RTVE: Per contra, la logística se’ls hi ha complicat, perquè ara cal repartir cada lot de forma individual.

MC: Hi ha moltíssima gent teletreballant. Nosaltres, era una cosa que prevèiem. I a nivell logístic, ha canviat completament la forma que tenim de treballar.

RTVE: Els preus dels lots són similars als dels altres anys. En general s’aposta per una forquilla que va dels 30 als 100 euros de despesa.