Mitjà de comunicació: RTVE Catalunya

Data: 19/11/2022

Secció/Pàgina: L’Informatiu

Entrevistador/a: Inés Valverde

Rtve Catalunya

Transcripció

RTVE: Preparar la cisella, posar els productes i embolicar. És el mateix procediment de sempre, però amb una diferència.

Josep Millán – Llobet: Una cistella aquest any ens surt un 20% més car que l’any passat. Estem intentant baixar gramatges, buscar alternatives de productes. El 90% dels nostres clients no poden acceptar una pujada de preus.

RTVE: El Jordi fa tres anys que regala lots de Nadal a la seva plantilla, una tradició que no vol perdre però que li costa més mantenir aquet any.

Jordi Martínez – Think or Two: Amb 70€ ens donava per una molt bona cistella l’any passat i ara no va l’estàndard del que ens agradaria mantenir amb l’equip. Amb el mateix pressupost que teníem només podíem cobrir molts productes menys, potser no un cava o un Panettone gran, sinó més aviat productes més petits i dolços.

RTVE: I és que les empreses de producció de cistelles no tenen massa alternativa per mantenir beneficis. Les que no canvien els productes han de pujar preus.

Montse Codina – Harcogourmet: Assumim gairebé la meitat d’aquest augment. Hem acabat repercutint entre un 3 i un 6%, això és el que el client acaba pagant. En cap cas, la qualitat ni el gramatge i tampoc el servei que oferim.

RTVE: A ells cada cistella els costa un voltant d’un 12% més que el Nadal passat.