Mitjà de comunicació: RTVE

Data: 22/11/2020

Secció/Pàgina: El Telediario

Entrevistador/a: Joana Sendra

Rtve

Transcripció

RTVE: Turrones, barquillos y Embutidos selectos. Las empresas de lotes de Navidad se han tenido que reinventar por la crisis del covid-19. En la empresa de Isabel facturaran la mitad de los pedidos de otros años.

Isabel Hernández – Llobet: Este año está sobre unos 50.000-60.000, y el año pasado acabamos con unos 100.000 y pico. Las empresas no se atreven. Muchos no se atreven, no saben si echarlo para adelante o no porque tienen poco trabajo o no trabajan.

RTVE: A falta de cena de Navidad, algunas empresas han optado por hacer aguinaldo a sus empleados. Los encuentros digitales navideños han supuesto un nuevo espacio de mercado.

Montse Codina – Harcogourmet: Nos están pidiendo amenizar encuentros digitales. <<Oye, ¿me puedes enviar un pack con una botella de cava?>> Incluso a veces te piden con una copa, una tabla de quesos… Sí, nos hemos tenido que reinventar.

RTVE: Además, la logística se ha complicado porque ahora hay que repartir cada lote de forma individual. En cuanto a los precios, son similares a los de los otros años. En general se apuesta por una horquilla de gasto que va de los 30 a los 100 euros.

Transcripció traduïda

RTVE: Torrons, neules i embotits selectes. Les empreses de lots de Nadal s’han hagut de reinventar per la crisi de la covid-19. A l’empresa de la Isabel facturaran la meitat de les comandes d’altres anys.

Isabel Hernández – Llobet: Aquest any està sobre uns 50.000-60.000, i l’any passat vam acabar amb uns 100.000 i escaig. Les empreses no s’atreveixen. Molts no s’atreveixen, no saben si tirar-ho cap endavant o no perquè tenen poc treball o no treballen.

RTVE: A falta del sopar de Nadal, algunes empreses han optat per fer estrenes als seus treballadors. Les trobades digitals nadalenques han suposat un nou espai de mercat.

Montse Codina – Harcogourmet: Ens estan demanant amenitzar trobades digitals. <<Escolta, em pots enviar un pack amb una ampolla de cava?>> Fins i tot a vegades et demanen amb una copa, una taula de formatges… Sí, ens hem hagut de reinventar.

RTVE: A més, la logística s’ha complicat perquè ara cal repartir cada lot de manera individual. Quant als preus, són similars als dels altres anys. En general s’aposta por una forquilla de despesa que va dels 30 als 100 euros.