Bon dia, amics!

Sembla molt llunyà un cop ha passat, però només fa dos mesos de l’incendi de les Terres de l’Ebre.

La campanya de crowdfunding de Rebrotem segueix activa. I ara han activat un concurs per guanyar un lot de productes del territori. D’altra banda, el 28 de setembre es celebrarà una pedalada solidària a la Torre de l’Espanyol.

Nosaltres, com ja us vam dir en un anterior post, seguim conscienciats a contribuir a tornar a reviure aquesta terra. I, per tant, aquest any, als nostres obsequis corporatius volem potenciar els productes de les Terres de l’Ebre. Aquests són alguns dels nostres productors, amb alguns ja hi treballàvem. Amb d’altres iniciem aquest any camí.

Oli Coll de l’Alba

A la Fira Alimentària vam tenir la sort de conèixer a uns nous productors amb els quals ja sabem que podem comptar-hi, perquè ens han mostrat el seu compromís, tant amb nosaltres com amb el medi ambient, i ens han sabut transmetre no només el seu producte, sinó també la seva filosofia.

Oli Coll de l’Alba va néixer, en un principi, com un projecte personal d’elaboració d’Oli d’Oliva Verge Extra a partir de la recuperació de finques d’oliveres centenàries abandonades i la preservació del patrimoni paisatgístic del Baix Ebre, concretament del Perelló.

L’essència que trobem als seus productes, tots elaborats seguint els processos  de l’agricultura ecològica, és el resultat del clima, les varietats d’oliva local (morruda i sevillenca) i un territori amb les millors característiques per al cultiu d’oliveres.

L’objectiu del projecte d’Oli Coll de l’Alba sempre ha tingut una intencionalitat gastronòmica, ja que potencien els atributs sensorials en el seu OOVE, oferint un producte amb moltes possibles aplicacions.

OOVE finques centenàries

Familia – Fotografia d’Oli Coll de l’Alba

La Madre Vermouth

La Madre Vermouth és una companyia de Terra Alta, que té l’objectiu de comunicar la cultura del vermut d’una forma única i diferent. Els seus sabors i aromes ens mostren una fusió entre el vi i les essències botàniques. És natura en estat pur.

L’hora del vermut és una tradició molt arrelada a la nostra forma de viure la vida, de gaudir dels moments de descans amb els amics. Fer el vermut és quasi un ritual gastronòmic. I amb La Madre, es converteix en una experiència inoblidable.

Vermut català

Vermut – Fotografia de La Madre

Massaluca

Aquest vi porta el seu nom pel territori on ha nascut, la Pobla de Massaluca, envoltat de vinyes, oliveres i ametllers, i essent l’únic poble de la comarca que està en contacte amb el riu Ebre.

En aquest vi hi podem trobar totes les característiques que ens evoquen Terra Alta, perquè les vinyes estan situades a 500 metres sobre el mar, i està elaborat amb garnatxa i samsó, que li atorguen profunditat i complexitat, convertint-lo en un vi català intens i saborós.

Lots de Nadal de proximitat

L’Ebre – Fotografia de Massaluca

Casa Mariol

Casa Mariol es troba a Batea, el poble de Terra Alta amb el territori més extens de la comarca. S’hi cultiven 4.000 hectàrees de vinya, que es conserven en un estat molt sa a causa de la combinació dels dos vents predominants: el mestral, molt sec, i el garbí, humit.

El seu vermut negre forma part del nostre catàleg des del primer dia. I és gràcies al seu sabor inconfusible. S’elabora amb vi macabeu i espècies mediterrànies, que el converteixen en un vermut refrescant i amb molta personalitat.

Vermut negre català. vermut de l'Ebre

Vermut negre – Fotografia de Casa Mariol

Esperem que quan descobriu aquests nous productes a les nostres paneres de Nadal, us transportin a les Terres de l’Ebre i que gaudiu del viatge!

L’Equip d’Harcogourmet