A les 21 h d’ahir 7 de Juliol de 2019, els Bombers van donar per extingit l’incendi de les Terres de l’Ebre. En total, 5.046 hectàrees d’arbres, matolls i camps de conreu. Gràcies, Bombers!

Volem que quedi clar que, quan té lloc un incendi, no només en crema la terra, sinó que es crema una part de nosaltres amb ella. Es crema el llegat de les persones que han treballat, que han trepitjat, que han cuidat i, sobretot, han estimat la terra. Es crema també el lloc de feina de tota una vida. Al cap i a la fi, el lloc que, poc a poc, s’havia convertit en una llar. Perquè es pot canviar de casa o de lloc, però la llar sempre la portem a dins. En definitiva, la llar és el territori on hem crescut, el territori que ens fa sentir sans i estalvis, que ens dóna pau.

Per això els incendis no haurien de tenir lloc enlloc. En cap terra. En cap llar.

Desgraciadament, aquest juny hi ha hagut un incendi a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un indret que ens porta molt bons records. Una terra que ens porta pau.

Guanyem-li la partida als incendis

Mentre que els Bombers fan la seva feina, nosaltres, no Harcogourmet, sinó nosaltres, la Montse, el Xavi, l’Anna, la Mònica i l’Aziz volem contribuir a tornar a reviure aquesta terra. El que volem és tornar a fer-la viure perquè ens pugui tornar a fer viure a nosaltres moments inoblidables.

Què com ho fem? Doncs des de fa un temps treballem amb productors de les Terres de l’Ebre, com l’Oli coll de l’Alba del Perelló, el vermut de la Casa Mariol de Batea, i n’hem conegut de nous amb els quals comptem aquest any com el vi Massaluca de la Pobla de Massaluca i la mel Múria del Perelló. Tots ells formaran part del proper catàleg de Lots de Nadal que estem preparant.

No volem que un lloc que a nosaltres ens transmet tanta pau quedi al record d’altres persones simplement com un lloc on hi va haver un incendi. Al contrari, volem potenciar els productes gastronòmics que neixen a les Terres de l’Ebre. Productes que ens encanten i ens transporten allà. No volem que tingui una taca negativa. Volem que la resta de la gent es quedi amb les parts bones d’un fet dolent. Volem que coneguin aquesta terra per què pot oferir-nos.

Com a resultat de tot això, esperem que aquest incendi serveixi per evitar-ne d’altres. I, sobretot, serveixi perquè tots recordem la importància de vigilar la terra que estimem per no perdre-la. Fa temps que els Bombers ens avisen de com de precària està la situació i de la manca de gestió dels boscos.

#Rebrotem

Amb el lema “Ajuda’ns a rebrotar la vida a la nostra terra!” s’ha creat la plataforma @Rebrotem on, a través de la campanya de crowdfunding, entre tots podem fer reviure la Ribera d’Ebre i les zones afectades per un dels incendis més grans de les últimes dècades. Sabeu què? Nosaltres ja hem apadrinat 1 Hectàrea, així que entre tots ho podem fer possible.

Va, fem-ne difusió, ajudem-los. Es pot aportar la quantitat que es vulgui. Impulsem entre tots les Terres de l’Ebre i les zones afectades!

L’Equip d’Harcogourmet