Aquest dilluns vam tenir l’honor de participar, un any més, del Sopar de Verema d’Oller del Mas.

Segurament ja teniu el plaer de conèixer aquest celler, perquè cada cop ha anat guanyant més protagonisme dins el món del vi català. Però, de totes maneres, avui us volem explicar la nostra història compartida.

Els inicis

Quan Harcogourmet tot just començava, la nostra amiga Patri ens va descobrir aquest celler i ens va donar el telèfon del seu sommelier. Per nosaltres, llavors, era desconegut, però ja sabeu que ens agrada arriscar-nos, així que ens vam posar en contacte amb el Marc. En aquell moment estàvem confeccionant el nostre primer catàleg de Lots de Nadal i buscàvem un vi ecològic, així que vam quedar, ell va venir amb un parell d’ampolles i vam decidir trobar-nos un altre cop al celler.

La finca

Un cop allà, tot va ser fantàstic. Oller del Mas forma part de la DO Pla de Bages. Es tracta d’una finca amb més de 1000 anys d’història, amb 600 hectàrees de cultius i boscos, entre Manresa i Montserrat, una muntanya que per a nosaltres és màgica. La finca està situada entorn del castell medieval, originari del segle X. Està clar, per descomptat, que el privilegi d’aquell entorn és un element molt important en el resultat del vi, però l’entorn no ho és tot i, ben aviat ens vam adonar que, darrere d’aquell espai històric hi havia una ànima que ens va captivar i ens va fer decidir a posar els seus vins a les nostres paneres de Nadal.

La finca – Fotografia d’Oller del Mas

Moments compartits

Encara recordem la verema del 2012, on vam acompanyar al Marcelí a veremar. I és que no només es dediquen a fer vi ecològic, sinó que segueixen processos per garantir la sostenibilitat, apostant pel medi ambient. Tenim els mateixos valors, i per això va ser un orgull formar part del Sopar de verema del 2013. Aquella nit va marcar un abans i un després, perquè vam caure rendits, definitivament, al món en el qual ens estàvem endinsant.

I va arribar el dia en què Harcogourmet sortia a la llum, un 7 de desembre fred però amb la calidesa d’estar envoltats per la família i amics, per la veu de Jo Jet i Maria Ribot, i pel Marc Maldonado i el Frank Margenat, brindant pel nostre futur amb una copa de Bernat Oller, un dels nostres vins catalans per excel·lència.

L’equip i el projecte

Ells mostren ser molt més que un equip. Són una família. Gent de confiança, honesta i compromesa a preservar la identitat de la zona. Estem molt contents que formin part del nostre projecte, i de tenir una mateixa visió: el respecte pel medi ambient i el compromís amb el territori.

En definitiva, Oller del Mas és una combinació d’espai, terra i ànima.

Celler Oller del Mas vins ecològics

L’entorn – Fotografia d’Oller del Mas

Pels que no els coneixíeu, esperem haver-vos presentat a un equip magnífic. D’altra banda, als que ja sabíeu qui eren, esperem que els hàgiu pogut conèixer una mica més. Nosaltres, per descomptat, no ens cansarem de seguir treballant amb ells, amb els seus vins i amb la seva filosofia.

L’Equip d’Harcogourmet