Xifres preocupants

L’estiu està arribant a la seva fi. Però hi ha una part de nosaltres que creu que sempre queda estiu. Perquè no és una època de l’any, sinó un sentiment.

És el fet de sentir llibertat i de reconnectar amb un mateix i amb la natura. I això mai té una data concreta.

L’objectiu és que tampoc tingui una data final. Per tant, hem de cuidar el nostre entorn, perquè cada acció que portem a terme té un impacte en el medi ambient, que cada cop es veu més afectat per el canvi climàtic

En xifres més concretes, només l’any 2019 es van emetre 43 bilions de tones de CO2 a tot el món. Cada any és una xifra superior a l’anterior, amb una mitjana de 1’3%.

Això comporta la pèrdua de biodiversitat dels ecosistemes, l’extinció d’éssers vius, inundacions, incendis, contaminació de l’aigua, reducció del 20% del cabal dels rius, onades de calor més freqüents i llargues…

La llista és llarga i preocupant, però podem revertir la situació. La sostenibilitat no és un miratge, sinó un mirall de la societat en la qual ens volem convertir. Per això hem d’apostar per projectes com el que us presentem avui.

Frenem el canvi climàtic

Conca Organics

Som conscients que una de les formes més eficient de frenar el canvi climàtic és a través de la nostra alimentació i de la manera de consumir-la. Per això els hi volem donar les gràcies a Conca Organics, creada per dos ambientòlegs, l’Armand Folch i el Ruben Roc, amb qui compartim els mateixos valors, per fer camí amb nosaltres i formar part de les nostres cistelles de Nadal.

Ells treballen exclusivament amb productes ecològics certificats i d’origen vegetal. I tots aquests són lliures de carboni.

Com ho fan? Mitjançant les últimes tecnologies d’anàlisi, mesuren totes les emissions de CO2 dels seus productes en totes les fases: disseny, producció, transport, ús i fi de vida. I la redueixen al màxim amb l’ecodisseny, eliminant el plàstic del seu packaging, utilitzant materials reciclats i productes de proximitat, fomentant així, també, l’economia circular.

Com treballen?

La seva forma de treballar la terra va un pas més enllà de l’ecologisme. Al Baix Empordà tenen 4 hectàrees amb certificat ecològic on es dediquen a l’agricultura regenerativa. La seva finalitat és capturar el CO2 de l’atmosfera i emmagatzemar-lo sota terra en forma de matèria orgànica.

Com ho fan? Doncs no llauren, sinó que planten i, a sobre hi creen una cobertura vegetal que es manté tot l’any a tot el camp. A la terra no li dona el sol directament i, així, els nutrients que entren no surten en forma de CO2.

D’altra banda, les ovelles que pasturen i les segadores que utilitzen només deixen 2 dits de tija i, per tant, el seu equivalent en arrel es descompon, aconseguint una terra més viva.

I en un altre àmbit, les quantitats de CO2 que no es poden reduir les compensen mitjançant projectes de reforestació, eficiència energètica i generació d’energies renovables.

L’any 2020 van compensar 60,7 tones de CO2. I fins i tot la seva web és Carbon neutral, és a dir, que les emissions generades per la seva pàgina i pel tràfic que té també financen aquests projectes.

Així doncs, el seu objectiu és crear productes que tinguin un impacte positiu en la societat, i amb el mateix grau de sostenibilitat que de sabor.

Sal ecològica

Descobriu-los

En les nostres paneres de Nadal hi podreu trobar la Sabrosada, una alternativa natural i saludable als patés de tota la vida. És una combinació de superaliments i, per tant, té un alt valor nutricional, especialment en proteïna vegetal.

D’altra banda, també hi trobareu la Sal de manantial, que té el seu origen en salines d’interior originades fa 250 milions d’anys, i que s’ha conservat intacta des de llavors. Això la converteix en un tipus de sal lliure de microplàstics i de manipulació química.

També hi descobrireu altres productes, com les seves infusions, amb un sabor i aroma únics que no es perden, i que, com no porten teïna, es poden gaudir a qualsevol hora del dia; i les salses vegetals, ideals pels plats de pasta.

Com podeu veure, tots junts, regint-nos per la nostra responsabilitat com a empreses i, sobretot, com a persones, podem anar cap a un futur millor, on la sostenibilitat cada cop deixi de ser una utopia i es converteixi en una ferma realitat.

T’hi uneixes?

Salut i bons aliments!