Els que ja ens coneixeu sabeu que a Coll de l’Alba tenen uns valors que compartim a Harcogourmet. Per això els seus productes formen part dels nostres Lots de Nadal. Sempre defensem la proximitat, la qualitat i el territori.

La singularitat del territori

Quan visites el territori dels nostres companys, hi ha un aspecte que no passa desapercebut: l’agricultura es fonamenta en el cultiu de l’olivera. És un paisatge constant, pràcticament sense interrupcions. I aquesta va ser també la nostra percepció des del primer moment que vam arribar-hi.

Un cop instal·lats al Perelló, te n’adones que un dels motors econòmics del poble és també l’apicultura. Una activitat fortament professionalitzada i que, innegablement, converteix el municipi en l’epicentre català de l’elaboració de mel.

Quan coneixes aquesta activitat de prop i aprecies l’entorn natural que rodeja el terme municipal (grans extensions de terreny de garriga baixa en la qual trobem, sobretot, romaní, sepell i altres arbustos) juntament amb el clima temperat, s’entén la força que pren l’apicultura. A això cal sumar-hi l’esforç dels apicultors per a, a través de la transhumància, seguir les floracions al llarg del territori i poder obtenir mel de flors (romaní, taronger, farigola, alta muntanya, mil flors…).

Mel catalana

Unions pels mateixos valors

A Coll de l’Alba, amb el pas del temps, van coneixent companys amb qui compartir el dia a dia. Aquest és el cas d’en Salvador Lleixà. Amb ell col·laboren des del 2017. Els uneix el projecte de Banc de Temps. Així doncs, segons l’època de l’any i les necessitats de feina d’ambdós, s’ajuden en les diferents tasques del cultiu de l’olivera i l’obtenció de mel.

L’any 2019 van decidir sumar la mel procedent de l’activitat d’en Salvador al projecte Oli Coll de l’Alba per tal de donar una sortida a un producte que consideren excel·lent, i que compleix amb la seva filosofia. I, naturalment, amb la nostra.

Descobriu la novetat

La mel és un producte saludable, obtingut de l’entorn natural, on majoritàriament no hi ha la intervenció humana. Un producte també amb un gran potencial gastronòmic.

A Harcogourmet ja estàvem enamorats dels olis de Coll de l’Alba, però el que realment ens captiva és la seva manera de fer. Per tant, no podíem no posar la seva mel al nostre Catàleg de Lots de Nadal 2020. Descobriu-la i deixeu-vos captivar tant com nosaltres.

Salut i bons aliments!

Lots de Nadal Coll de l'Alba