Què és la llibertat?

Sembla que cada cop ens acostem més a les nostres vides. A les que no hem pogut deixar en pausa, les que hem seguit vivint durant aquesta tempesta. Però el sol està tornant a sortir. Lentament, esperant que tots puguem recuperar la llibertat.

Però, com es pot definir la llibertat, si el mateix exercici de definir-la l’estaria limitant? Per a nosaltres, i per a tots els enamorats de l’estiu, la llibertat és notar l’olor del mar gaudint dels raigs de sol a la pell. Al mateix temps és arribar al cim de la muntanya i sentir que ets al cim de tu mateix. És redescobrir la terra on vius. Escapar-te; perdre’t; trobar-te; tornar.

Redescobrir

Tot i que l’època de l’any que mou el nostre eix és el Nadal, l’estiu és un clar símbol de llibertat. En general ens sentim amb més energia, amb més ganes d’explorar. I no fa falta marxar lluny per sorprendre’s. El nostre equip ha recorregut molts quilòmetres, tant a peu com sobre rodes, per racons meravellosos de la nostra terra. Racons per passar-hi uns dies i desitjar passar-hi tota una vida. Racons que han quedat per sempre a la nostra memòria, però que també tenen la seva pròpia emprenta als nostres àlbums de fotos. No sabem si vosaltres sou d’anar sempre amb la càmera o amb el mòbil a sobre. Però a nosaltres, que som més clàssics en aquest aspecte, costa treure’ns la Fujifilm de la mà.

Hi ha llocs que encara ens han d’ajudar a descobrir-nos de nou. I més després de tot el que hem viscut últimament. Llocs per créixer. Llocs per tenir sempre amb nosaltres. Com les postes de sol al delta de l’Ebre, les tardes de cinema al Truffaut, el contrast amb l’aigua freda de la Vall de Núria després d’una excursió, les discussions entre nosaltres quan no ens posem d’acord sobre si preferim el Port de Torredembarra o el Port de Tarragona, les nits en les quals intentem veure una pluja d’estels i acabem distraient-nos mirant-nos somriure.

Descobrir llocs del territori

La nostra terra

Som dels que a vegades ens costa posar-nos d’acord a l’hora de decidir el lloc on quedar-nos uns dies. Sort en tenim d’Escapada rural, o també d’Ok Apartment quan volem demostrar que encara ens queden llocs amagats per conèixer. Vosaltres sou més de platja, de muntanya, de ciutat, o sou dels nostres, dels que no podríem renunciar a cap?

Ara que podem tornar a viure aquestes experiències, que podem celebrar la vida, us animem a no perdre-us cap racó de Catalunya. Sempre us ajudem a sorprendre els vostres, però no us oblideu de sorprendre-us a vosaltres.

Viure cada segon com si fos el primer

Ara és el moment de gaudir de la calidesa que ens ofereix la vida, i carregar piles per tornar amb més força que mai. Respirar profundament i viure cada segon no com si fos l’últim, sinó com si fos el primer. Amb l’esperança i la il·lusió dels nous començaments.

La llibertat, al cap i a la fi, és poder viure tant la tempesta com la calma. I decidir ser feliç en ambdues situacions.

Gràcies per ser-hi sempre.

Salut i bons aliments!