Els que ja ens coneixeu sabeu que a Coll de l’Alba tenen uns valors que compartim a Harcogourmet. Per això els seus productes formen part dels nostres Lots de Nadal. Sempre defensem la proximitat, la qualitat i el territori.

La singularitat del territori

Quan visites el territori dels nostres companys, hi ha un aspecte que no passa desapercebut: l’agricultura es fonamenta en el cultiu de l’olivera. És un paisatge constant, pràcticament sense interrupcions. I aquesta va ser també la nostra percepció des del primer moment que vam arribar-hi.

Un cop instal·lats al Perelló, te n’adones que un dels motors econòmics del poble és també l’apicultura. Una activitat fortament professionalitzada i que, innegablement, converteix el municipi en l’epicentre català de l’elaboració de mel.

Quan coneixes aquesta activitat de prop i aprecies l’entorn natural que rodeja el terme municipal (grans extensions de terreny de garriga baixa en la qual trobem, sobretot, romaní, sepell i altres arbustos) juntament amb el clima temperat, s’entén la força que pren l’apicultura. A això cal sumar-hi l’esforç dels apicultors per a, a través de la transhumància, seguir les floracions al llarg del territori i poder obtenir mel de flors (romaní, taronger, farigola, alta muntanya, i mel de mil flors…).

Mel catalana, mel, apicultors, territori

Unions pels mateixos valors

A Coll de l’Alba, amb el pas del temps, van coneixent companys amb qui compartir el dia a dia. Aquest és el cas d’en Salvador Lleixà. Amb ell col·laboren des del 2017. Els uneix el projecte de Banc de Temps. Així doncs, segons l’època de l’any i les necessitats de feina d’ambdós, s’ajuden en les diferents tasques del cultiu de l’olivera i l’obtenció de mel.

L’any 2019 van decidir sumar la mel procedent de l’activitat d’en Salvador al projecte Oli Coll de l’Alba per tal de donar una sortida a un producte que consideren excel·lent, i que compleix amb la seva filosofia. I, naturalment, amb la nostra.

Novetats i tradicions

La mel és un producte saludable, obtingut de l’entorn natural, on majoritàriament no hi ha la intervenció humana. Un producte també amb un gran potencial gastronòmic.

A Harcogourmet ja estàvem enamorats dels olis de Coll de l’Alba, però el que realment ens captiva és la seva manera de fer. Per tant, com a novetats i tradicions, no podíem no posar la seva mel al nostre Catàleg de Lots de Nadal 2020. Descobriu-la i deixeu-vos captivar tant com nosaltres.

Salut i bons aliments!

Lots de Nadal Coll de l'Alba