Més territori, més cellers, més vi a les nostres Cistelles de Nadal.

Més territori, més cellers, més vi a les nostres Cistelles de Nadal.

Divendres passat es va celebrar el certamen per trobar els millors vins catalans i és que, segons dades de Prodeca: Catalunya té 600 cellers, 8359 viticultors i una superfície inscrita a les DO catalanes de 42.822 hectàrees. Dit d’una altra manera, Catalunya és terra de vins

Més i millor.

I com a orgullosos habitants d’aquesta terra, ens hem proposat donar més valor al món de l’enologia. Primerament, una de les novetats que presentem aquesta temporada és l’ampliació del nostre catàleg de Cistelles de Nadal amb els millors vins catalans i amb més caves i destil·lats. Aquesta temporada hi trobareu un total de disset Cistelles de Nadal amb una, dues i fins a tres ampolles.

A Harcogourmet ens encanta menjar, beure i també aprendre i en aquest sentit estem en constant evolució i aprenentatge, i amb el món de l’enologia no podia ser menys. Ens agrada saber la història que hi ha darrere dels cellers que trobareu a les nostres Cistelles de Nadal. Saber d’on venen i cap a on es dirigeixen. Volem conèixer tot el procés de l’elaboració, des de passejar entre les vinyes i veure el raïm que mesos després en consumirem el seu vi, passant per la verema i arribant a l’embotellat.

Ens encantaria que sentíssiu el que nosaltres sentim quan passegem entre vinyes, botes i barriques. Volem compartir aquesta experiència amb vosaltres. Per aquest motiu, moltes de les nostres Cistelles de Nadal inclouen visita amb tast a dos dels cellers amb els que compartim molts anys de bagatge. El celler d’Oller del Mas, a Manresa i el celler Avgvstvs Forvm, a El Vendrell. Per nosaltres, dels millors vins catalans que trobareu al mercat.

Una de les grans troballes d’aquest any és el vi natural, aquell que es verema a mà, respectant al màxim el medi ambient i s’elabora sense cap tipus d’afegits químics, ni a la vinya ni al celler. Si teniu curiositat per tastar-ne, al catàleg de Cistelles de Nadal hi trobareu el Superbloom, elaborat pel celler Bellaserra i el Nvde, elaborat pel celler Avgvstvs Forvm.

Catalunya terra de vins naturals

10 anys de Vinari a la cerca dels millors vins catalans

El divendres dia 7 d’octubre va tenir lloc la desena gala dels premis Vinari. Un esdeveniment organitzat per la revista VadeVi on es premia la feina ben feta dels cellers del nostre territori.

Els principals objectius d’aquest certamen són, per començar, promocionar l’enoturisme de proximitat, impulsar a tots els cellers per tal de vetllar per la qualitat i sostenibilitat del seu producte i incentivar-los a la millora contínua. Per concloure però no per això menys important, difondre entre els consumidors la cultura dels millors vins catalans.

Per molts anys

Des d’Harcogourmet felicitem a tots els cellers participants, i en especial a aquells amb els que compartim camí. Volem compartir amb vosaltres els productes premiats d’aquesta edició que trobareu al nostre catàleg de Cistelles de Nadal:

· Medalla Vinari Or Gramona Imperial, Celler Gramona, Corpinnat
· Medalla Vinari Plata Maria Rigol Ordi Brut Nature Ecològic, Caves Maria Rigol Ordi, DO Cava
· Medalla Vinari Plata Coca i Fit?ó Dolç, Celler Coca I Fitó, DO Montsant

 

Premiats Vinari 2022, Maria Rigol Ordi, Imperial de Gramona i dolç Coca i Fitó