Introducció

Impulsar el rendiment laboral és clau per aconseguir augmentar la productivitat de l’empresa.

En aquest post, es parlarà dels beneficis de motivar als treballadors, i es detallaran algunes de les formes més eficaces de fer-ho.

L’acte de regalar

Regalar es un acte d’amor i generositat que ens permet connectar amb les persones que estimem de manera especial. Quan regalem, donem una part de nosaltres mateixos, del nostre temps, del nostre esforç o dels nostres diners, amb l’objectiu d’alegrar el dia d’algú altre.

El fet de regalar ens permet demostrar als altres que els estimem i que ens importen, i també ens ajuda a reforçar els llaços afectius que ens uneixen.

A través dels regals, podem expressar-nos de moltes maneres: amb paraules, amb gestos, amb obsequis originals o amb les coses més senzilles i significatives.

Regalar, per tant, és una manera meravellosa de connectar amb les persones que estimem i de compartir moments únics i especials amb elles. És un acte de generositat que ens fa sentir bé a nosaltres mateixos i que pot tenir un impacte molt positiu en la vida de les persones que estimem.

Motivar els treballadors amb regals gastronomics, incentivar el rendiment laboral

La felicitat com a motor de la motivació

Estar feliç és un dels elements clau per aconseguir una motivació elevada.

Diversos estudis han demostrat que les persones que es troben en un estat d’ànim positiu tendeixen a ser més productives i aconsegueixen millors resultats.

A més a més, els treballadors feliços estan més disposats a col·laborar amb els seus companys, en altres paraules, impulsa el rendiment laboral i a ajuda a fer créixer l’empresa.

La felicitat és un estat d’ànim que tots volem experimentar, i moltes vegades busquem activitats i situacions que ens portin a aquesta emoció positiva. Un dels factors que influeixen en la felicitat són les substàncies químiques del cervell, concretament la oxitocina, la dopamina, la serotonina i les endorfines.

Aquestes substàncies són conegudes com les “substàncies químiques de la felicitat” i tenen un paper important en el nostre benestar emocional i físic.

Les substàncies químiques de la felicitat: oxitocina, dopamina, serotonina i endorfines

Les substàncies químiques de la felicitat són aquelles que produeix el cervell quan estem en un estat d’ànim positiu.

Les quatre substàncies més importants són:

· Oxitocina: és coneguda com la “hormona de l’amor“, ja que es produeix quan ens relacionem amb les persones que estimem. També es produeix en situacions de confiança i de seguretat.

· Dopamina: és la “hormona del plaer“, ja que se segrega quan experimentem una situació agradable, com ara quan aconseguim un objectiu important. En un estudi realitzat per la Universitat de Harvard, es va observar que les persones que van rebre un regal van experimentar un augment de la felicitat que va durar més temps del que s’esperava. Això és degut al fet que la recepció d’un regal activa el circuit de recompensa del cervell, que està relacionat amb la producció de dopamina. La dopamina ens fa sentir feliços i motivats.

· Serotonina: és la “hormona de la felicitat“, ja que es produeix quan ens sentim bé amb nosaltres mateixos i amb la nostra vida.

· Endorfines: són les “hormones del benestar“, ja que se produeixen quan realitzem activitats físiques i esportives que ens agraden.

Motivació dels treballadors, lots de nadal de proximitat, incentivar el rendiment laboral

Els beneficis de motivar als treballadors

Motivar als treballadors té diversos beneficis impulsar el rendiment laboral.

En primer lloc, millora la productivitat dels empleats, ja que els anima a treballar més i millor.

En segon lloc, ajuda a mantenir un bon ambient laboral, ja que els treballadors se senten més valorats i apreciats.

Finalment, també ajuda a reduir el absentisme laboral i la rotació de personal, ja que els treballadors estan més compromesos amb l’empresa i menys propensos a abandonar-la.

Com cohesionar els equips de treball

Un dels elements clau per a la motivació dels treballadors és la cohesió dels equips. Quan els membres de l’equip treballen junts i se senten còmodes i segurs els uns amb els altres, estan més disposats a col·laborar i a donar el millor de si mateixos.

De fet, segons un estudi realitzat per Gallup, les persones que tenen amics a la feina són un 43% més propenses a estar compromeses amb la seva feina, el que es tradueix en una major productivitat i rendiment. Així doncs, fomentar les relacions entre els membres de l’equip és una estratègia important per a la creació d’un ambient de treball positiu i motivador.

Algunes maneres de cohesionar els equips de treball són:

· Organitzar activitats en grup, com ara sortides o esdeveniments dins o fora de l’empresa.

· Fomentar la comunicació i la retroalimentació constructiva entre els membres de l’equip.

· Establir objectius comuns i incentivar la col·laboració per aconseguir-los.

· Celebrar els èxits conjunts i felicitar als membres de l’equip pel seu treball.

Fer Lots de Nadal com a eina de motivació

Fer Lots de Nadal és una de les maneres més clàssiques per millorar la motivació dels treballadors i, per tant, impulsar el rendiment laboral. Aquesta pràctica té diversos beneficis, ja que no només fomenta la motivació, sinó que també ajuda a cohesionar els equips i a crear un ambient festiu i agradable.

Algunes recomanacions per a fer Lots de Nadal són:

· Personalitzar els lots per als diferents membres de l’equip, tenint en compte les seves preferències i gustos personals.

· Incloure productes de qualitat i de prestigi, que transmetin una imatge positiva de l’empresa.

· Entregar els lots personalment, de manera que els treballadors es sentin valorats i apreciats.

· La importància de fer regals que realment agradin.

Fer regals als treballadors és una pràctica comuna en moltes empreses, però és important tenir en compte que no tots els regals són iguals. Si el regal no és de l’agrado del treballador, pot tenir l’efecte contrari al desitjat.

Quan rebem un regal que no ens agrada, és comú que sentim una barreja d’emocions negatives, com ara decepció, frustració o fins i tot tristesa. Això es deu al fet que sovint esperem que els regals siguin una mostra d’afecte o consideració per part del remitent, i quan rebem alguna cosa que no és del nostre grat, podem sentir que aquesta expectativa no s’ha complert.

A nivell químic, aquesta resposta emocional pot generar la alliberació de cortisol i adrenalina, que són hormones associades a l’estrès i la resposta de lluita o fugida. A més, també es pot produir una disminució dels nivells de dopamina i serotonina, que són neurotransmissors relacionats amb el benestar i la felicitat dels quals parlem en aquest post.

Motivar els treballadors, lots de nadal pels treballadors, incentivar el rendiment laboral

La síndrome de Boreout i la desmotivació en el lloc de treball

La síndrome de Boreout és un trastorn que es produeix quan els treballadors s’avorreixen o no se senten desafiats en el seu lloc de treball. Això pot generar desmotivació i una baixada en el rendiment i la productivitat.

Algunes recomanacions per a prevenir la síndrome de Boreout són:

· Ofereixi als treballadors tasques desafiant i diverses que els mantinguin motivats i compromesos.

· Proporcioni als treballadors formació i desenvolupament professional perquè puguin créixer en el seu lloc de treball.

· Fomentar la comunicació i la retroalimentació entre els treballadors per identificar els problemes de motivació i buscar solucions.

Altres maneres de motivar als treballadors

A més dels Lots de Nadal i els regals, hi ha altres maneres de motivar als treballadors. Algunes d’aquestes maneres són:

· Ofereixi als treballadors flexibilitat en els seus horaris o la possibilitat de treballar des de casa.

· Proporcioni als treballadors oportunitats de creixement professional i de desenvolupament de carrera.

· Incentivar als treballadors amb bonificacions o incentius per al seu rendiment.

· Proporcioni als treballadors un ambient de treball saludable i agradable, amb un equilibri entre la vida personal i laboral.

Conclusió

Impulsar el rendiment laboral i millorar la motivació dels treballadors és clau per a l’èxit de qualsevol empresa. Les substàncies químiques de la felicitat, com la dopamina, la serotonina, les endorfines i la oxitocina, juguen un paper important en la generació de motivació i la millora del rendiment dels treballadors.

Per aconseguir aquesta motivació, és important cohesionar els equips de treball, fer Lots de Nadal i regals personalitzats, prevenir la síndrome de Boreout i oferir altres incentius i oportunitats de creixement professional.

Deixa un comentari