Avui escric jo, l’Anna Llorens de l’equip d’l’equip d’Harcogourmet. Però, a part de ser una de les persones que conformen aquest equip, sóc escriptora. I avui escric des del meu punt de vista personal. Per què? Doncs, tenint en compte que aquest any tenim un lot de Nadal vegà, com ja us vam anticipar, i que jo mateixa sóc vegana, qui millor que algú que ho viu a la seva pròpia pell per parlar del veganisme?

Motius pel veganisme

Sigui per motius ètics, mediambientals o de salut, cada cop hi ha més persones que es sumen al veganisme. Els meus motius? Els tres, per l’ordre que els he dit. Cadascú té els seus, o el seu ordre de prioritats a l’hora de prendre aquesta decisió i fer el canvi. Però el que està clar és que el nombre va augmentant cada cop més ràpidament, tant pel que fa a persones que es tornen veganes, com per varietat de productes vegans. Alguns dels nostres productors han apostat per seguir aquest camí. I és una gran notícia per a les persones que, pels motius que siguin, hem triat aquesta filosofia de vida. Així que gràcies a aquesta panera de Nadal vegana, no haurem de treure un producte en concret, o d’estar vigilant les etiquetes per saber si és apte o no per a nosaltres o per als nostres coneguts vegans, i no ens haurem d’estar de res per poder  sentir-nos un més, un igual.

Motius veganisme

Lot de Nadal vegà Harcogourmet – Natura 1032

Diversitat d’opinions, de gustos…

Les intoleràncies, els gustos, les opinions… són tan infinites com la diversitat. Sí que és cert que existeix el tòpic sobre que una dieta vegana és més saludable que una que no ho és. Però això, com la majoria dels tòpics, no és cert. Es tracta de saber seguir una bona nutrició. En el meu cas, estic infinitament agraïda a llibres sobre veganisme i a blocs vegans, on ens expliquen com alimentar-nos bé. Però això no impedeix que, de tant en tant, i més en dates tan assenyalades com és el Nadal, no ens puguem permetre un caprici. Sí, en aquesta panera de Nadal vegana no trobarem productes gastronòmics altament nutritius. Però no és pas el que busquem en un regal de Nadal. Busquem la sorpresa, el somriure en provar nous sabors i sensacions.

La Trencadora

Us animen a descobrir l’avellana de qualitat de la Trencadora , un nou projecte que entra al catàleg de paneres de Nadal 2019. I és que la família Basora porten comercialitzant avellanes des del 1920, sempre amb l’objectiu de portar la millor avellana al mercat i ho fan vinculats al territori i amb la mateixa trencadora que va inventar el Salvador Baldrich.

Avellanes de qualitat

Família – Fotografia de La Trencadora

Mikso

Al nostre lot de Nadal vegà també trobareu les Xips Mikso. Es tracta d’un projecte de quatre amics de Girona i es defineix com a “simple, natural i mediterrani”, i no ho podrien dir millor, ja que són xips de verdures elaborades de forma artesanal amb ingredients 100% naturals i de proximitat. Mikso significa “barreja” en l’idioma esperanto, i ho van escollir perquè pretén unir a tothom arreu del món.

Xips de verdures artesanes

Xips de verdures – Fotografia de Mikso

Celler Bellaserra

I us proposem que gaudiu tots aquests productes maridant-los amb un bon vi vegà i ecològic del Celler Bellaserra. El nom del celler sorgeix dels orígens de la masia on s’elabora, per donar nom a un projecte, de la mà de quatre amics que porten anys dedicant-se a l’elaboració i comercialització de vins de qualitat, i que s’han proposat recuperar els orígens de la vinya, vinculats a la història d’aquesta finca i elaborant vins catalans a partir de la selecció del raïm de les millors parcel·les.

Vi vegà i ecològic

El Celler – Fotografia de Celler Bellaserra

I, naturalment, aquest lot de Nadal vegà d’Harcogourmet no és només per vegans. Us assegurem que us encantarà a tots!