La taxa de dones emprenedores retalla distàncies

8 dones emprenedores que s’obren camí en el món de la gastronomia.

El director general d’Innovació i Emprenedoria va destacar que “Catalunya és la regió més emprenedora d’Espanya, amb un component internacional més alt i amb els emprenedors més ben preparats”. Però, que ens trobem si llegim aquestes dades amb perspectiva de gènere?

Els resultats per gènere de les persones que decideixen emprendre un projecte indiquen que, al 2021, el percentatge de dones emprenedores es va mantenir inferior al dels homes però cada any que passa la tendència és reduir aquesta distància.

Segons dades del Govern de Catalunya, hi ha un 38% de dones davant del 62% dels homes en cas dels emprenedors consolidats. En canvi, entre els nous emprenedors un 54% són homes mentre que el 46% son dones.

A Harcogourmet volem contribuir amb el nostre petit granet de sorra donant una especial representació a les dones emprenedores que ens acompanyen en la nostra aventura, com a resultat d’aquesta idea va néixer l’any passat l’Artesà 1024, un lot de Nadal on tots els seus productes son de projectes gastronòmics liderats per dones.

Un lot de Nadal que volem que cada any sigui més gran.

Elles, dones emprenedores, protagonistes del nostre lot

Aquest any, s’han afegit a la nostra aventura la Clara de Menjamiques que ha fet de la garrofa el seu projecte, apassionada i crítica amb el món on vivim, perseverant i perfeccionista, diu que si no està a l’obrador, també la podrem trobar fent Castells. I amb ella també hem afrontat un nou repte, el d’incloure la garrofa al nostre lot de Nadal.

L’Helena, de Carolina Honest

D’aquelles dones emprenedores que ens inspiren. Ha crescut entre galetes, una dona enèrgica liderant un projecte basat en el producte ecològic i és que, tal i com ella manifesta «el consum de producte ecològic no només suposa alimentar-nos i viure d’una forma més saludable, també contribueix a la lluita per un futur més digne pels nostres fills i per un planeta sostenible, lliure de químics i transgènics».

La Isaura

Una jove emprenedora, directora de Dauliba, un projecte familiar dedicat a l’elaboració d’oli d’oliva Premium.

I sense oblidar la Judit i la Marta

De vinagres Badia que ens acompanyen des d’aquell abril del 2012 en que aterrava el nostre projecte. Un «must» dins del nostre catàleg de lot de Nadal.

La Montse d’Escalfet, que ens porta, any rere any, els millors carquinyolis que hem tastat mai.

La nostra estimada Clara, la reina de la tòfona amb Noir et Blanc.

L’Anaïs

Que un dia va aparèixer per la nostra botiga i, que dir-vos? ens va enamorar, ella, els seus caves de llargues criança, la seva energia, la història que hi ha al darrera de Maria Rigol Ordi… Des de llavors sempre més ens ha acompanyat. I la Núria, que va néixer i créixer entre les vinyes del celler Aymar i que ja té sota el braç un Premi Vinari pel millor escumós del 2020.

Totes elles són dones emprenedores, plenes de talent i que lideren i comuniquen en femení. Dones que no només han de salvar els obstacles propis de l’emprenedoria sinó també obstacles lligats al seu gènere.