Més territori. Més cellers. Més vi.

Segons dades de Prodeca, una entitat pública adscrita al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que promou els aliments catalans a Catalunya i al món: Catalunya té 600 cellers, 8359 viticultors i una superfície inscrita a les DO catalanes de 42.822 hectàrees. Podem afirmar doncs que Catalunya és terra de vins.

I com a orgullosos habitants d’aquesta terra, ens hem proposat donar més valor al món de l’enologia. Una de les novetats que presentem aquesta temporada és l’ampliació del nostre catàleg de vins, caves i destil·lats, on, aquesta temporada hi trobareu un total de disset lots amb una, dues i fins a tres ampolles.

A Harcogourmet ens encanta menjar, beure i també aprendre. Estem en constant evolució i aprenentatge, i amb el món de l’enologia no podia ser menys. Ens agrada saber la història que hi ha darrere dels nostres cellers, d’on venen i cap a on es dirigeixen. Volem conèixer tot el procés de l’elaboració, des de passejar entre les vinyes i veure el raïm que mesos després en consumirem el seu vi, passant per la verema i arribant a l’embotellat.

Ens encantaria que sentiu el que nosaltres sentim quan passegem entre vinyes, botes i barriques. Volem compartir aquesta experiència amb vosaltres i, per aquest motiu, molts dels nostres lots de Nadal inclouen visita amb tast a dos dels cellers amb els que compartim molts anys de bagatge: el celler d’Oller del Mas, a Manresa i el celler Avgvstvs Forvm, a El Vendrell.

Una de les grans troballes d’aquest any és el vi natural, aquell que es verema a mà, respectant al màxim el medi ambient i és elaborat sense cap tipus d’afegits químics, ni a la vinya ni al celler. Si teniu curiositat per tastar-ne, al catàleg hi trobareu el Superbloom, elaborat pel celler Bellaserra i el Nvde, elaborat pel celler Avgvstvs Forvm.

10 anys de Vinari

El divendres dia 7 d’octubre va tenir lloc la desena gala dels premis Vinari. Un esdeveniment organitzat per la revista VadeVi on es premia la feina ben feta dels cellers del nostre territori. Els principals objectius d’aquest certamen són promocionar l’enoturisme de proximitat, impulsar a tots els cellers per tal de vetllar per la qualitat i sostenibilitat del seu producte i incentivar-los a la millora contínua i per últim però no per això menys important, difondre entre els consumidors la cultura dels vins catalans.

Des d’Harcogourmet felicitem a tots els cellers participants, i en especial a aquells amb els que compartim camí. Volem compartir amb vosaltres els productes premiats d’aquesta edició que trobareu al nostre catàleg:

· Medalla Vinari Or Gramona Imperial, Celler Gramona, Corpinnat
· Medalla Vinari Plata Maria Rigol Ordi Brut Nature Ecològic, Caves Maria Rigol Ordi, DO Cava
· Medalla Vinari Plata Coca i Fit󠄯ó Dolç, Celler Coca I Fitó, DO Montsant

 

Aquest lloc utilitza cookies per millorar la vostra experiència d'usuari. En navegar per aquest lloc web, vostè accepta el nostre ús de cookies.